NHV-nieuws

nhv-nieuws

Lidmaatschap NHV 2023

 

Aan al onze leden en nieuwkomers van onze NHV vereniging,vragen wij om het lidmaatschap geld voor het jaar  2023 over te maken op onze NHV- vzw rekening. 

Vergeet niet te melden bij de NHV secretaris de door jullie aangesloten Mutualiteit.  I.v.m. van de mutualiteit formulieren voor een terugave.


Alg.NHV leden vergadering

          Zaterdag 16 Oktober 2022. 

    Alg. Jaarvergadering NHV.  Info trips 2022. 

Locatie:  Forellenvijver & Café . “De Pelikaan”, Kikweg 3, 3630 Maasmechelen.


Hitra-Froya Krant

Hitra-Frøya lokalavis.

Jean har vervet 900 nye øy-ambassadører de siste 22 årene

Jean Verleysen elsker å fiske og har vært på fiskeferie på Hitra 84 ganger. Men å spise fisken, det får noen andre ta seg av.

Venke M. GlørstadSist

oppdatert: 26. juni 2021 (19:48)


nhv-nieuws

Nieuwe exportquota in werking op 01.01.2018

10/12/2017

Nieuwe regels voor het meevoeren van vissen.

Vanaf 1 januari zal de nieuwe douanewetgeving in Noorwegen in werking treden.
Het meenemen van vis is dan beperkt tot 20 kilogram of 10 kilogram.

OPGELET!!!!!!!!  Vanaf 2020 is deze regeling nog maar weer eens gewijzigd, en is het exportquota 18 kilogram. 

 

Alle accommodaties bij Hitra Turistservice zijn geregistreerde toeristenvisbedrijven.

Om 18 kilo vis te kunnen vervoeren, moeten onze gasten de gevangen aantallen (aantal) melden van; kabeljauw, koolvis, roodbaars, heilbot en zeewolf , bij de huiseigenaar.
Nadat de huiseigenaren de vangstnummers van de gasten hebben ontvangen, krijgen de gasten een bevestiging/document  voor de export van 18 kilo vis.
Gasten die geen vangstaantallen melden, mogen slechts 10 kilogram vis meenemen.


noorwegen

nhv-nieuws

Angelamfi Steinsjø

10/12/2015

Voormalig Angelamfi Grefsnesvågen heeft een nieuwe eigenaar vanaf januari 2016.

Onze langdurige partner  JAN STENE , die ook eigenaar is van de accommodaties  Steinsjø Kvenvær en Steinsjø Knarrlagsund, heeft nu ook het ressort Angelamfi Grefsnesvågen over gekocht en heeft de naam , Angelamfi Steinsjø.

 

Dit is een paradijs voor vissers, maar met onze prachtige archipel en de natuur is Angelamfi Steinsjø ook een uitstekende uitvalsbasis voor andere activiteiten, zowel op het land als op zee.

U kunt hier ook vissen, duiken, peddelen, en gaan voor lange wandelingen en fietstochten rond het eiland.

 

Het resort Angelamfi Steinsjø is erg comfortabel met de grote vissershutten of appartementen.

Elke unit is gelegen vlak aan het water en met uitzicht op de baai.

 

Het gebouw is als een amfitheater met een totaal van 21 mooie en goed uitgeruste appartementen en flats. De havenfaciliteiten, die je direct van binnenuit het raam kan bekijken, er liggen meer dan 35 boten klaar voor gebruik. Boten & motoren , alle maten variëren en kan worden bepaald op basis van uw vaardigheden en behoeften.

Voor spannende hengelavonturen ga je naar de grote zee. Na een korte boottocht begint de jacht op grote vissen al.

Angelamfi Steinsjø is de perfecte locatie voor een onvergetelijke viservaring.

Het is ideaal voor zowel vrienden, vissers en onderneming groepen. Het is er geweldig, een grote conferentiezaal , buiten jacuzzi, privé badstuhus, en een eigen groot BBQ huis.


paul phlips

nhv-nieuws

Inhuldiging Laureaten B.C.S.A 2013

22/02/2014

Na de pauze van de ALV 2014, de Algemene Leden Vergadering van het VVBZ vzw die op zaterdag 22 februari in taverne De Graanmaat te Sint Niklaas doorging, werden de laureaten van 2013 door de BCSA-BA, de Belgian Confederation of Sea Anglers - Boat Angling gelauwerd en/of gehuldigd. Tevens werden de diploma's aan de kampioenen van België (seniores, veteranen, beloften en junioren), de gouden haak van Zeehengelsport aan de seniores kampioen van België, de oorkondes of diploma's aan de nieuwe recordhouders (alle zeeën en vangsten langsheen onze Belgische kust), de speciale trofee "Record van het jaar" en de medailles van de wedstrijd zware vissen uitgereikt. (enfin, dat was toch de bedoeling met die medailles... moest de wet van Murphy niet hebben bestaan!) Elke laureaat werd bedacht met een gratis jaarabonnement op Zeehengelsport. Paul Phlips, BCSA-BA Fish recorder, was voor deze gelegenheid presentator van dienst.

Laureaten Zware Vissen 2013:

  • Jos Breugelmans uit Zemst en lid van de Egleghemse Zeevissers, beste jaarprestatie van kongeraal.
  • Jan Prevos uit Hoensbroek (NL) en lid van de Noorwegen Hitra vissers, beste jaarprestatie van leng
  • Lucien Scheiris uit Wuustwezel en lid van de Zeewolven uit Brasschaat, beste jaarprestatie van gul

laureaten

nhv-nieuws

Laureaten, Zware Vissen 2012

18/01/2013

Onze wedstrijd zware vissen werd destijds in het leven geroepen om onze aangesloten zeehengelaars te belonen die tijdens officiële regionale, nationale of  internationale wedstijden vissen van minstens 5 kg konden verschalken, van welke soort ook!  De wedstrijden dienen wel in Noord-Europese zeewateren plaats te vinden en voor elke soort dient er bewijsmateriaal geleverd te worden (wegingcertificaten en/of officiële uitslagen al dan niet op internet terug te vinden),  liefst vergezeld van de nodige fot

o’s met bij voorkeur man (of vrouw) + vis zodat we die kunnen publiceren. Voor de zwaarste vis op jaarbasis van elke soort ontvangt de laureaat een B.C.S.A.-medaille. De prijsuitdeling valt samen met deze van de records. Voor 2012 hadden we meerdere meldingen van Kabeljauw maar deze van Rudi Vekemans in IJsland gevangen was wel de zwaarste. De Noorwegen Hitra Vissers uit Limburg rapporteerden de vangst van een mooie Heek door Jacky Jordens in Noorwegen bovengehaald.

laureaten

Tijdens de jaarlijkse Noorwegen Hitra Team Cup in 2012, bracht Jacky Jordens van NHV een Heek van 8 kg aan de weeg, meteen de zwaarste in deze soort gevangen in een officiële regionale, nationale of internationale wedstrijd.

UIteraard hebben wij van alle vangsten in de lijst bijhorende foto's ontvangen, maar helaas zijn ze ofwel van dermate slechte kwaliteit dat we ze onmogelijk kunnen publiceren, ofwel zonder de vangers erbij op (en dan kan je de vissen evengoed, en zelfs beter, op FishBase bekijken)

laureaten

Elke visser van één of meerdere nieuwe records ontvangt een gratis jaarabonnement op Zeehengelsport, magazine waarin door Tom Sintobin tradiegetrouw in maart een uitgebreid verslag over deze recordvangst

en zal gepubliceerd worden. De prijsuitdeling gaat pas door op zaterdag 23 maart te Burcht tijdens de Algemene Ledenvergadering van het VVBZ vzw. Tenslotte nog vermelden dat de clubbesturen van het VVBZ en de FFBPM de aangepaste recordlijsten dan in hun bezit zullen hebben. Meer informatie kan je altijd bekomen via het contactformulier van deze website.

Paul Phlips, Fish Recorder

Informatie over de vorige publicatie van recordvangsten, dus van 2011, is terug te vinden in het Archief onderaan de pagina met BCSA NIEUWS


recordleng

nhv-nieuws

B.C.S.A - B.A. Nieuws

15/10/2011

Recordleng van 31,5 kg voorNHV-vzw secretaris,
Jean Verleysen uit Maasmechelen

SV: Belgisch Record Fisk - Ling og MOLVA MOLVA 31, 5 kg lange 176 cm fra Jean Verleysen - Vi kan bekrefte at Jean Verleysen har fisket en 'lange' på 31.5 kg på vår fiskebåt mk Thea.
Hilsen - Arvid og Erling Støen
 

Op 6 september 2011 trok  Jean Verleysen, secretaris en duivel-doet-al  van de Noorwegen Hitra Vissers uit Maasmechelen, samen met collega’s Lorenzo, Jacky, André en Ludo  naar Mausund in Noorwegen om er op leng te jagen. Er werd op drift gevist met als aas een grote dode koolvis van rond de kilo aan een van die speciale 10/0 WFT Penn haken. Na die dag reeds een 14-tal mooie lengen te hebben geland, waaronder een drietal boven de 15 kg, kreeg Jean iets na de middag een enorme aanbeet waarna hij, zoals gebruikelijk, enkele seconden wachtte en dan pas aansloeg. Vast… weg is de vis en heb de hele bodem mee gekscheerde hij,  tot er enkele minuten later toch beweging in zijn hengel kwam. Bingo dacht Jean, dit moet een reus van een vis zijn!

 

recordleng

De recordleng van 31, 5 kg (lengte 1 m 76) van Jean Verleysen, secretaris van de Noorwegen Hitra Vissers, met links voorzitter Lorenzo Fasulo in beeld. Boven de foto de bevestiging van de vangst door Arvid Støen, schipper van de MK Thea uit Noorwegen. 

Hij heeft er toch een 10-tal minuten moeten over doen om het beest van de grond te krijgen

en daarna nog eens 15 minuten om het van een diepte van 170 meter naar de oppervlakte te pompen. Een monster,  nooit eerder gezien wist iedereen aan boord te vertellen.

 

Ook de schipper en co-schipper waren verbaasd en die schatte de leng minstens 36 kg. Waarschijnlijk zou dit er ook niet ver naast geweest zijn hadden zij de leng onmiddellijk kunnen wegen want dergelijke vissen verliezen de eerste uren vlug aan gewicht door uitdroging. Helaas, de dichtsbijgelegen weegschaal had slechts een bereik van 30 kg en daardoor kon de leng pas vele uren later gewogen worden in Kvenvaer. Toch nog 31,5 kg en precies 1 m 76 lang… Wat een beest zeg !!! Tenzij er nog iets spectaculairder uit de bus valt wordt dit beslist het record van het jaar, trofee die toegekend wordt voor de meest tot de verbeelding sprekende Belgische recordvangst op jaarbasis!  Proficiat Jean, zoiets vang je maar eens in je leven, once in a lifetime, ook al ben je zoals jij pas 50 lentes jong... zo gaat dit nu eenmaal. Leng behorende tot de kabeljauwachtigen en herkenbaar door de typische kin draad, is een zeer gegeerde consumpsievis.

recordleng

Het vorige Belgische record “Alle Zeeën” van leng (met "Molva molva" als wetenschappelijke benaming) bedroeg 20,7 kg (referentielengte 143 cm) dateerde al van 1980, ook al in Noorwegen gevangen.
Het Ierse record staat op 24,9 kg en het Britse record bedraagt 26,9 kg. (beiden in eigen zeeën gevangen)
Het Nederlandse record “Europese Zeeën” bedraagt 36,5 kg en werd in 2009 eveneens in Mausund-Noorwegen bovengehaald.
Het Noors record is momenteel 37,2 kg... dus de uitdaging blijft daar in het hoge Noorden, en...het IGFA (International Game Fish Association met thuisbasis in Florida U.S.A.) wereldrecord van European Ling (want zo staat die in hun lijst) staat op 40,1 kg en werd rond Shetland in 2002 gevangen... ja wadde... er is nog werk aan de winkel zo te lezen.
Onder BCSA RECORDS op deze website publiceren wij de volledige recordlijst “Langsheen de Belgische kust” met onderaan de verwijzing naar de reglementering terzake.  De recordlijst “Alle Zeeën”, met een 300-tal soorten in totaal, kan als een XL bestand aangevraagd worden via het contactformulier onderaan de linker balk van deze webpagina.


Paul Phlips
Secretaris-generaal B.C.S.A. - Boat Angling vzw
Hombeek - Mechelen

BCSA NIEUWS van 10.10.2011
 


kataloog 2012

nhv-nieuws

De nieuwe HITRA Cataloog 2012

28/09/2011

NHV-vzw voorzitter, Fasulo Lorenzo met een Leng van 26 kg

De Cataloog is verkrijgbaar via het contactformulier op de site.

 


nhv-nieuws

Europas grootste hengeltijdschrift Blinker & ColorLine

05/01/2010

Organiseerd samen de 1ste  Hengelsportbeurs op een cruisschip

"EXPERTEN AAN BOORD"

 Een 3 daagse hengelsportbeurs aanboord cruiseschip de MS "Color- Magic".

  

             Hengelexperten; O.a. Rainer Korn, Auwa Thiemann, enz...

Hengelvakantie organisaties; Hitra-Turistservise, DinTur, Elgfërien, enz...

Hengelsportzaken; Jenzi , en nog vele anderen om op te noemen zijn aanwezig.

Vertrek vanuit Kiel naar Oslo & Oslo naar Kiel. 

  Zodus, lijnen los!  Van 12 t/m 14 Februari.


hitra tema cup 2008

nhv-nieuws

2de Internationale HITRA TEAM CUP 2008 wedstrijd

03/09/2008

Het Belgisch Team NHV (Noorwegen Hitra Vissers) met als koploper van de 10 Teams op de 1 ste wedstrijddag, met het meeste aantal gevangen vissoorten waarvan de totale lengte maar liefst

415 cm bedroeg.

Belgisch Team NHV deelnemers; 

Werner Priels (Galmaarden), DePrins Flor (Borsbeek), DeVroede John (Blankenberge) Lorenzo Fasulo(Maasmechelen) en schipper Jean Verleysen(Maasmechelen).

2 de internationaleHitra Team Cup 2008.
Zondag startte de 2de Hitra Team Cup in Kvenväer. 6 Naties( Oostenrijk, Zweden, CzechReb, Duitsland, Nederland en België). Verdeeld onder 10 Teams in de start. Wonderschoon weer, af en toe lichtjes bewolkt, 15° graden en geen wind!!Heerlijk herfstweer op Hitra. De zaterdag was wedstrijdvrij, zodus een dag om heerlijk te genieten. In de voormiddag werden al de teams, schippers, en voorschriften voorgesteld aan alle deelnemers. Van zondag af ging het dan uiteindelijk om de punten. Het Team Verleysen (NHV) haalde met 415 punten de aanvoerder van al de teams op deze eerste wedstrijddag.De speciale prijs voor de zwaarste Leng ging naar het Zweedse Team “Amatörena” met één 1,58 meter lange Leng.