Artic Lyngen

Artic Lyngen

Velen van ons droomden er al jaren lang van om ooit eens te gaan vissen in het hoge Noorden. Vanaf 2011 hebben wij NHV dan ook dit in ons NHV programma opgenomen.

artic lyngen

Artic Lyngen

Artic-Lyngen SjøCamp

Waarom wij gekozen hebben voor dit camp en de voordelen ervan. Het is een geheel nieuwe accommodatie gelegen te Djupvik/ Olderdalen in het 121 km lange Lyngen Fjord. In vogelvlucht 50 KM verwijderd van Tromsø, per auto 160 KM verwijderd van Sørøya en 180 Kmin vogelvlucht afstand van de Noordkaap.

artic lyngen

Eerst en vooral onze persoonlijke ontmoeting en de beloftes van Jens-Ivar Simonsen, om ons zijn gastvrijheid en zijn beste hengelstekken aan ons aan te bieden.  Jens de geboren en getogen Noor die er woont heeft er jaren lang als privaatverhuurder zijn huisje ter beschikking gesteld aan zeevissers, hij heeft dit in 2011 uitgebreid met een gloednieuwe accommodatie.

De 3 huizen of blokhutten zijn alle uitgerust met de beste voorzienigheden en comfort voor het verblijf van zijn gasten. Ieder huis is geschikt voor 4 a 5 personen.

artic lyngen

Er zijn 2 Avor boten,23 voet 100 ps turbo diesels motoren en één Dolmøy boot met een 100 ps benzine buitenboord motor.

Alle boten zijn voorzien met een VHF Radio, Kaarplotter en Fishfinder. Boten waarmee er gemakkelijk gevist kan worden met 4 a 5 personen. De midzomer in juni, 24/24 uur daglicht, waarbij de zon haar meest noordelijke positie bereikt en niet achter de horizon verdwijnt.

Dan de kortbij gelegen luchthaven van Tromsø of Alta, waarbij onze leden ook de keus hebben de trip per vliegreis te doen. Het Lyngen Fjord, het zeer grote Fjord dat beschut ligt tussen de hoge bergen van de Arctic Alpen waarbij ook met slechte weersomstandigheden nog vele geschikte plaatsen zijn waar gevist kan worden. Tevens is mij bevestigd geworden door Kinetic voor de vangst van de vele Heilbotten verleden jaar in juli 2011en dit in Djubvik bij Jens-Ivar Simonsen. Een v.b. daarvan zijn maar liefst de 18 Heilbotten op 2 dagen gevangen en waarvan de zwaarste 65 Kgwas. Zij hebben hier ook de mooie video film van “ Heilibut Attacking Underwater “ verfilmd, ook te zien op YouTube .

artic lyngen

Niet alleen Kinetic maar ook de Duitse zeehengel expert Rainer Korn & Bernhard Boldt heeft ons hiervan nogmaals van laten overtuigen. Zij zijn er eind augustus 2012 geweest waarvan ook hun foto’s en video’s een bewijs is (zie youtube). Artic-Lyngen is in 2012 dan ook verkozen in Denemarken, Engeland en Duitsland tot één van de beste plaatsen in Noorwegen voor het Heilbotvissen.

Halibut Kingdom &  Heilbutt Halleluya