Waarom Hitra?

hitra

hitra

HITRA één van het grootste eiland uit heel de reeks eilanden van Noorwegen,  gelegen aan de kust van de regio Zuid Trøndelag in midden Noorwegen waar de Noordzee en de Noordelijke Atlantische Oceaan zich vermengen met warm en koud water. Het aantrekkelijke natuurlandschap van Hitra, met zijn schitterende uitzichten aan de kusten & fjorden,  bergen, rotsen, bossen, rotsheiden en zijn talrijke meren en kleine riviertjes.

(zie de albums op onze site)

hitra kaart

hitra

Ideaal voor de natuur en sportliefhebbers, wandelaar, fietser, fotograaf, duiker of visser, zij komen hier allemaal aan hun trekken. Hitra biedt u een prachtige natuurfauna & flora, waar u vele dieren kunt spotten o.a. zeearenden, herten, vossen, albatrossen, zeehonden en otters. Bruinvissen en zelfs grote walvissen en orka's die U van dichtbij kunt treffen.
Zeevissen op en rond Hitra en Frøya is veelzijdig (zie kaart), het is ook hier waar vooral de meeste vissoorten voortkomen.  Of het nu kabeljauw, koolvis, pollak, leng , roodbaars, heilbot , zeeduivel , zeewolf, haaien, roggen, zalm of zeeforel, enz… is, hier kan iedere visser zijn droomvis bevissen als ook nog zijn recordvis vangen.

fillan

hitra

Hitra dat bekend geworden is door enkele mediavissers eind jaren 80, en van af toen ook snel populairder werd door sportvissers en toeristen. Het eiland zelf heeft vanaf dan een grote infrastructuur toegepast, alle straten werden vernieuwd, alsook de toegangswegen naar beide eilanden werden voorzien door tunnels diep onder de zee. De Hitra Tunnel, de onderzeese tunnel op Rv. 714 gelegen tussen de gemeente Sandstad op Hitra en gemeenteHemnskjel in Snillfjord, met zijn 5645 m lengte en loopt op het diepstepunt 264 m onder de zee. Bij de voltooiing in 1994 's is dit wereldsdiepste onderzeese tunnel. Het stadje Filan met zijn mooie winkelcomplexen waar ook alles voor uw levensnoodzaken verkrijgbaar is. Vele beroepsvissers of huiseigenaars waren begonnen met nieuwe accommodaties aan teleggen voor steeds toenemende toeristen.

hitra kantoor

hitra

Wij hebben nu de jaren 2020 bereikt en nog steeds blijft het eiland populair,  ook de aanloop van sportvissers en toeristen blijft op zijn peil. Het eiland is goed toegangbaar via de auto langs de twee grote hoofdwegen E6 of de E3 , of met verschillende vlucht aanbieders via Brussel naar Trondenheim/Værnes, waar U vandaar uit met het openbaar vervoer naar de haven reist en met de ferry van Kystekspressen via het grote Trondheimsfjord Hitra & Frøya bereikt of de kleinere beroepsvisserij eilandjes rondom,o.a. Mausund,Sula.  De grootste accommodatie aanbiedingen gebeuren dan ook door de firma Hitraturistservice , de firma bestaat intussen al meer dan 25 jaar en zijn laatstejaars bekroond geworden als één van de beste toeristenbureaus van Sør Trøndelag als ook voor hun 25 jarig bestaan. Ze hebben onlangs het voledig vernieuwd kantoor geopend, net nadat u de Hitra tunnel uitkomt bevindt dit kantoor zich aan uw linkerzijde.

team hitra

hitra

Ik ga hun team even aan u voorstellen, Astri, Jan & John Birgger en de eigenaars van de vakantiewoningen hebben bijna hun hele leven doorgebracht op Hitra & Frøya en kennen de wateren rond Hitra zeer nauwkeurig. Hun werknemers en visgids Gerd is er bijna elke dag en is met het diepzeevissen zeer vertrouwt. Ze zijn 24/24 beschikbaar en

spreken vele talen, o.a. zeer goed Engels & Duits, en als het moet een beetje Nederlands. Al hun huisjes hebben een boot en bijna alle boten zijn uitgerust met een plotter (GPS) en sonar. Zelfs op de vele zoetwatermeren op Hitra , maakt je bij het vissen een goede kans om een forel of zalm te vangen, met veel geluk, een zeeforel.

              

Astri, Jan, John Birgger & Gerd zullen u verwelkomen.   

hitra

hitra

Zij bieden hun gasten een breed scala van diensten en voordelen aan. U kunt er waterdichte telefoons, drijvende pakken, visuitrusting, beddengoed en handdoeken huren. Ideaal voor gasten die van plan zijn door de lucht te reizen naar Noorwegen en weinig bagage kunnen mee nemen. Als u met een ferry naar Noorwegen wil reizen kunnen ook Zij U zeer aantrekkelijke voorwaarden aanbieden, o.a. een veerboot ticket bij Color Line of Stena Line. Daarnaast kunnen zij u een begeleid vissen aanbieden met hengelgidsen(Angelguidings)of kottertochten waar hun visgidsen u de beste visgronden en vistechnieken leren kennen. De vakantie is voor veel van hun klanten de mooiste tijd van het jaar. Hitra en Frøya ,u kunt er gewoon ontspannen en de batterijen weer stevig opladen, bij het vissen in de frisse zeelucht , zelfs een beginner krijgen vis aan de haak. Met familiekring of met vrienden, het is er steeds goed vissen en heerlijk om avonds de nieuwe verhalen van de dag na te vertellen bij de BBQ. Hun website wordt voortdurend uitgebreid, met meerdere foto's of video's van hun gasten & de huisjes. Wij wensen u veel plezier met lezen en browsen op hun site. Welkom op Hitra en Frøya. Team Hitraturistservice.

Hitra turistservice

kantoor hitra

hitra

zeehengelmateriaal

hitra

Het nieuwe kantoor te Sandstad nabij de Hitratunnel waar wij u verwelkomen bij aankomst, U kunt er eten & drinken.

zeehengelmateriaal

hitra

Tagline

Belevenis pakketten

Hitra Turistservice werkt samen met de touroperator Explore Hitra voor Familie -groepen - of bedrijfsreizen. Hitra heeft zoveel meer te bieden dan alleen gaan vissen.

Geweldige belevenissen in het begin met teambuildings en seminars.

Laat ons de wensen van uw groep weten.

Wij stellen uw reis samen, met transport, accommodatie en activiteiten.

Dat maakt het gemakkelijk voor U en garanderen u de mooiste belevenissen.

Onze focus ligt op de natuur, het lokaal eten en goede verhalen.

Ontdek hoe Hitra je hartelijk verwelkomt.

Tagline

Bezoek het haven museum

Tagline

Met de familie een fjordtocht

Tagline

Proef de heerlijkheid van de Seafood kok

Tagline

Bezoek eens een zalmkwekerij

Tagline

Beleef een zeearend safari

Tagline

Ondek de natuur met al zijn schoonheid

Tagline

Misschien toch eens een ribtour cruise

Tagline

Auto rent


VISITHITRA .COM

VISIT HITRA.COM

Hier kan je geheel informatie bekomen over eiland Hitra,

                                                                          *De natuur & cultuur.

                                                                    * Informatie voor toeristen.

*De handel .

*Campings , hotels & verblijven.

Alles  wat je maar moet weten als je Hitra wil gaan bezoeken, met je gezin,alleen of met een groep

om te vissen te wandelen of van de natuur te genieten.

Vergeet zeker ook niet naar de geweldige video filmpjes te kijken in de link REISBLOGGEN op de site.

Hengelsportbeurzen

Hengelsportbeurzen

Wij kunnen U geheel en vrijblijvende informatie aanbieden over het eiland

HITRA op onze jaarlijkse hengelsportbeurzen;

Hengel expo te Kortrijk 

Hengel & Boten beurs te Utrecht 

Magdeburg & Angelmesse te Duisburg waar wij;  NHV-vzw & Hitra Turistservice .no

als exposanten aanwezig zijn.

Tagline

Tagline

Tagline

Tagline

Magdeburg

Magdeburg Angeltage

11,12,-11-2023.

Hengelexpo

Hengelexpo Kortrijk

2023

Tagline

Utrecht 2023

Tagline

Duisburg 2023


hitra

Om Hitra te bereiken vanuit het buitenland per auto kan ik u enkele mogelijkheden meedelen, met één van de grootste ferry's van europa de Color Line vanaf  Kiel/Duisland  naar Oslo, duur 20 uren. Opzich al een schitterende cruise met tal van activiteiten aan boord wat u normaal niet mag missen en voor groot deel uitmaakt van uw vakantie naar Noorwegen.

Een filmpje over deze cruise ferry colorline hier onderaan.

hitra

Of een snelle ferry overtocht (3.45 min)vanuit Denemarken/ Hirtshals met de Superspeed van Color Line naar Larvik/Noorwegen. Als laatste keuze is er de overzet Stenaline, deze vertrekt vanuit Frederikshaven/Denemarken naar Oslo/Noorwegen , duurtijd van deze trip 8.30 uur.


Tagline

Hitra & Fröya


Hitra Cataloog 2022

De nieuwe Hitra Catoloog 2023


 CATALOoG HITRA &FRÖya 2021


hitra Cataloog 2020

U kan deze katalog gratis bij ons verkrijgen via het contactformulier.